Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
FALSE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son yazılar:

latest

Modada zamansız tasarımların sesi yükseliyor

Pandemi tüketicilerin modaya bakışını değiştirdi. Ekonomik kaygılarla hızlı tüketim alışkanlığında frene basan tüketiciler, her sezon değişe...

Modada zamansız tasarımların sesi yükseliyor
Pandemi tüketicilerin modaya bakışını değiştirdi. Ekonomik kaygılarla hızlı tüketim alışkanlığında frene basan tüketiciler, her sezon değişen trend ürünlerin yerine zamansız tasarımlara yöneldi. 

Moda Tasarımcısı Simay Kışlaoğlu “Pandemi modada ‘less is more’ akımını öne çıkardı. Bugünün ve yarının modasını yansıtan zamansız tasarımlar, kişiye özel ve ekonomik özellikleriyle bu akımda başrol oynuyor” dedi.

Modada hızlı tüketim anlayışına karşı oluşan “les is more” akımı hızla yayılırken, zamansız tasarımların sesi de giderek yükseliyor. Minimalizm stili özgür, rahat, basit ve sade çizgileriyle modaya “Az daha çoktur” yaklaşımını getiren bu durum, zamansız tasarımlara yeni bir alan açtı. Danışmanlık şirketi McKinsey tarafından yapılan moda endüstrisinde tüketici davranışlarına yönelik araştırmaya göre, neredeyse her 5 kişiden 3’ünün (%58) modada trend kavramının yerini zamansız tasarımların aldığına inanıyor. Tüketicilerin %65'i uzun yıllar kullanabilecekleri moda ürünlerini satın almayı planlıyor. Trend ürünleri satın alma alışkanlığının tüketiciler üzerinde bağımlılık yaratıcı etkileri olduğuna dikkat çeken Moda Tasarımcısı Simay Kışlağlu, bu verileri“ Pandemi öncesinde modada trend ürünlerin tercih edilmesi, bir tüketim furyası yaratmıştı. Küresel salgınla birlikte artan ekonomik kaygılar tüketicilerin farkındalığını yükseltti. Modada zamansız tasarımlar ile giyim harcamalarından büyük bir tasarruf elde etmek mümkün” şeklinde yorumladı.

Ekonomik ürünler tercihte belirleyici

Pandemiyle birlikte tüketicilerin önceliklerinin de değiştiğini belirten Simay Kışlaoğlu, “Tüketiciler trend ürünler yerine daha ekonomik olanları tercih ederken, markalardan da kişiselleştirilmiş tasarımlar talep ediyor. Toplumları kalıplaştıran trend ürünlerin yerini alan zamansız tasarımlar, tüketicilerin bu beklentisini karşılıyor. Zamansız tasarımlar, minimalizm stili özgür, rahat, basit ve sade çizgileriyle şıklığı kişiye özel olarak tanımlıyor” diye ifade etti.

Emeğin gücü

Zamansız tasarımların oluşum sürecinin trend ürünlere kıyasla oldukça büyük bir emek gerektirdiğine değinen Simay Kışlaoğlu, “Zamansız tasarımlar tarzlarıyla tüketicilere gündelik hayatta rahatlık ve özgürlük vaat ederken, çizgi ve desenleriyle de tüketicilerin kendilerini özel hissetmesini olanaklı kılıyor. Hem tasarımcı hem de ressam olarak, moda tasarımlarımı bir ressamın tuvalini işlediği gibi büyük bir özenle yaratıyorum. Zamansız tasarımlar, trend ürünlerde olduğu gibi sanayi makinelerinin değil, emeğin gücüyle hazırlanıyor” dedi.

Modada zamansız tasarımların sesi yükseliyor


Kişiye özel sanattan ilham alan tasarımlar

Moda Tasarımcısı, “Simay Kışlaoğlu Design olarak zamansız kıyafetleri kişiye özel olarak üretiyoruz. Modada trend ürünlerin yarattığı kalıpları ortadan kaldırarak tasarımlara karakter kazandırıyoruz. Sanattan ilham alarak geliştirdiğimiz tasarımlarımızla, tüketicilerin kişisel stilistliğini üstleniyoruz. Sofistike olmayı arzulayan kadınlara feminen tasarımlar sunuyoruz. Zamansız tasarımlara sahip olmak isteyenlere dijital platformumuz aracılığıyla tavsiyelerde bulunarak yeni ilhamlar yaratıyoruz. Tüketiciler, dijital platformumuz üzerinden randevu oluşturup stilistlerimizden kişiye özel danışmanlık hizmeti alarak kendi stillerini oluşturabiliyor” diye sözlerine ekledi.  

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Hiç yorum yok

Yorumları ve haberlerinizi bizimle paylaşınız

Sosyal Sorumluluk Projesi
Bumerang - Yazarkafe