Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
FALSE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son yazılar:

latest

Kendinden renkli, boyasız ve doğal kumaşlar

Avrupa’nın en büyük üst segment yünlü kumaş üreticisi Yünsa, sürdürülebilirlik odağında yürüttüğü ürün geliştirme çalışmaları kapsamında yün...

Kendinden renkli, boyasız ve doğal kumaşlar


Avrupa’nın en büyük üst segment yünlü kumaş üreticisi Yünsa, sürdürülebilirlik odağında yürüttüğü ürün geliştirme çalışmaları kapsamında yünün kendi doğal renginden üretilen doğa dostu kumaşlar sunuyor. Yünsa’nın hiçbir boyar madde ve sentetik kimyasal kullanmadan, kendinden renkli yünlerle ürettiği kumaşlar, sağlıklı ve doğal bir şıklık vaat ediyor.

Türkiye’nin lider yünlü kumaş firması Yünsa, dünyanın en eski ve en doğal tekstil hammaddelerinden biri olan yünün doğal renklerini kullanarak üretilen kendinden renkli kumaşları koleksiyonlarına taşıdı. Ekru veya boyalı yün elyaflar yerine, sadece elde edildiği koyunun doğal yün rengine sahip elyaflardan üretilen bu kumaşlar toprak, kahve ve tütün tonlarından oluşan doğal renk paletiyle pastoral bir şıklık sunuyor.

Çevre dostu ve sağlıklı

Yüksek yalıtım kabiliyeti sayesinde kışın sıcak, yazın ise serin tutma özelliğine sahip olan yünlü kumaşlar, bahar ve yaz mevsimlerinde de rahatlıkla kullanılabiliyor. Kendinden renkli yün kumaşların üretim süreci hakkında bilgi veren Yünsa Genel Müdürü Mustafa Sürmegöz “Doğada çözünebilen, vücut ısısını dengeleyen, nefes alabilen ve nemi absorbe eden yapısıyla en sağlıklı ve çevreci tekstil ürünlerinden biri olan yün, hiçbir boyar madde kullanılmadan işlenerek dokunuyor. Kumaşların bitim işlemleri kimyasal kullanılmadan gerçekleştiriliyor. Bunun yanı sıra, bitkisel doğal yumuşatıcı kullanılarak yumuşatılan ve doğal apre özelliğine sahip kumaşlara keten tohumundan elde edilen doğal anti bakteriyel de uygulanıyor. Hiçbir sentetik kimyasalın kullanılmadığı kumaşların üretim sürecinde çevreye zararlı atık oluşmuyor. Ayrıca boyama işlemi ortadan kalktığı için üretimde su ve enerji kullanımından da tasarruf sağlanıyor” dedi

Kendinden renkli, boyasız ve doğal kumaşlar


Doğal renk paleti

Tüm dünyada hakim olan “doğala dönüş” trendinin tekstil ve hazır giyim sektöründe de öne çıktığını vurgulayan Sürmegöz, “Bu ürün grubumuz, doğaya ve doğal olana dönüşü simgeleyen natürel bir renk paletine sahip. Koyu ve açık kahve tonları, antrasit, toprak tonları, tütün ve bej tonlarının yanı sıra çeşitli yünlerin karışımıyla farklı renk tonları da elde edebiliyoruz. Özellikle paltoluk kumaş olarak üretilen bu ürünlerimiz, döşemelik olarak kullanıma da uygun” dedi.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Hiç yorum yok

Yorumları ve haberlerinizi bizimle paylaşınız

Sosyal Sorumluluk Projesi