Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
FALSE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son yazılar:

latest

Mavi Elmaslar

Safir taşı, gök yakut olarak da anılmış olan dünyanın en kıymetli taşlarından bir tanesidir. Isıya dayanıklı, sert ve de çoğu zaman göze çar...

Mavi Elmaslar

Safir taşı, gök yakut olarak da anılmış olan dünyanın en kıymetli taÅŸlarından bir tanesidir. Isıya dayanıklı, sert ve de çoÄŸu zaman göze çarpan bir mavi tonundadır. Ancak, en kıymetlisi berrak mavi olanıdır. Korindon grubu taÅŸlarındandır ve kırmızı hariç diÄŸer farklı renklerde de karşımıza çıkabilir. Safir renksiz, gri, sarı, yeÅŸil, turuncu, pembe ve kahverengi renklerde olabilmektedir. Mavi elmaslardan bir diÄŸeri de topaz taşıdır. Her ikisinin özelliklerini detaylıca inceleyelim. 

Safir Taşı Özellikleri

Safir, 4 kıymetli taÅŸtan bir tanesi olarak bilinir ve sıklıkla mücevher üstünde kullanılır. Nadir bulunan deÄŸerli taÅŸlardandır. Safir taÅŸlarının yaygın bir ÅŸekilde kullanılması milattan önceki dönemlere kadar uzanır. Binlerce sene, astroloji, simya ve ÅŸifa için kullanılmıştır. Sonrasında Antik Roma, Mısır ve Yunan dönemlerinde bilhassa deÄŸer görmüş ve kraliyet taşı olarak kullanılmıştır. 

Truvalı Helen’den Kral Süleyman’a, Arap krallıklarına kadar birçok uygarlık safir taşına kıymet vermiÅŸ ve kullanmıştır. Yakın tarihimizde ise 1747 senesinde Ä°sveçli minerolog Johan Gottschalk Wallerius tarafınca mineroloji literatürüne eklenmiÅŸtir. Safir eski çaÄŸlarda mücevherin yanı sıra, astroloji, dinsel tören ve de ÅŸifaya benzer biçimde mistik mevzularda kullanılmıştır. Safir bugün en çok Tayland, Hindistan, Sri Lanka, Avustralya, Afganistan, Pakistan ve Brezilya'da çıkarılmaktadır.

Dünyadaki en büyük safir ise yaklaşık olarak 563 karat büyüklüğünde olan Hindistan yıldızıdır. Korindon grubundan Safir taşının ÅŸiddet derecesi 9 olarak bilinmektedir. Yani Elmastan sonra en sert taÅŸlardan bir tanesidir. 

Topaz Taşı Özellikleri

Topaz da her insanın oldukça kıymet verdiÄŸi bir taÅŸtır. Topaz, kiÅŸilere itimat veren tesirini yayar ve hürriyet hissi verir. Topaz taşının iyileÅŸtirici özelliÄŸi bulunmaktadır. SakinleÅŸtirici bir etkisi de bulunmaktadır. Kadınların, genel anlamda takı olarak kullanmayı tercih etmiÅŸ olduÄŸu bu taşın aÅŸkta sadakati saÄŸlamış olduÄŸu bilinir. Özlem, aÅŸk ve sadakati sembolize eder. Renginin verdiÄŸi mükemmel enerjiyle olumlu yönde bir zindelik verir. Dünya’nın en pahalı taÅŸlarından biri olduÄŸundan oldukça fazla ilgi görmektedir. Parıltısı ve rengi oldukça göz alıcıdır. Dünyadaki en kıymetli ve meÅŸhur olan topazların Hindistan’dan çıktığı bilinmektedir. 

Mavi Elmaslar


Mavi Elmasların Temizliği

Sertlik derecesi yüksek olduğu için bu taşınızı su ile 2 ya da 3 dakika kadar yıkayarak temizliğini yapabilirsiniz. Yıkarken herhangi bir kimyasal, temizleyici ya da sabun kullanmamanız gerekmektedir. Yıkama işleminden sonra ise taşı çizmeyecek bir yumuşak bez ile kurulama işlemini gerçekleştiriniz. Mavi elmaslar, böbrekleri kuvvetlendirir. Kalbi kuvvetlendirir. Özgürlük hissi verir. Aşkta sadakati sağlar, yanlış davranışları engeller.

Mavi elmaslar hakkında daha fazla bilgiyi elmas danışmanı Sercan Rona’dan edinebilirsiniz.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Hiç yorum yok

Yorumları ve haberlerinizi bizimle paylaşınız

Sosyal Sorumluluk Projesi
Bumerang - Yazarkafe