Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
FALSE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son yazılar:

latest

Damatlık seçimi nasıl yapılır?

Erkek giyiminde damatlık oldukça önemli bir yer kaplamakta, çoğu erkek damatlık seçimini nasıl yapacağı hakkında arayışa girmiş durumda. Her...

Damatlık seçimi nasıl yapılır?

Erkek giyiminde damatlık oldukça önemli bir yer kaplamakta, çoğu erkek damatlık seçimini nasıl yapacağı hakkında arayışa girmiş durumda. Her zaman durumu sade bir ceket, şık bir gömlek ve bir pantolon kurtarmıyor.

Damatlığın içine giren kişinin vücut yapısına göre nasıl bir damatlık seçeceği önem taşıyor. Peki erkek giyimde nasıl bir damatlık seçilmeli işte bizde sizler için önemli olan faktörleri derledik.

1-Vücut Tipinize Uygun Bir Damatlık Harika Bir Seçim Olacaktır

Damatlık seçiminde en önemli olan durumlardan birisi vücut tipinize uygun bir damatlık seçmektir. Çok iyi kalitede ve çok gösterişli damatlık almış olsanız bile vücut tipinize uymazsa sizi kötü gösterebilir.

Ektomorf vücut tipi: İnce bir vücut yapısına sahip damatların slim-fit bir damatlıktan kesinlikle uzak durması gerek sebebi ise sizi daha zayıf göstermesidir bunun yerine omuzlarınızı daha belirgin yapabilen geniş yakalı damatlık seçebilirsiniz.

Endomorf vücut tipi: Fazla kiloları olan damatların siyah ve bol damatlıklar tercih etmesi onları çok şık gösterecektir. Fazla düğmeye sahip olmayan, önü açık olan bir ceket ve kalın bir kemer kullanılmalıdır.

Mezomorf vücut tipi: Kaslı bir vücut yapısına sahip olan damatlar ince bir figürden kesinlikle uzak durmalıdırlar.

Bol kesim olan fakat salaş ve dağınık olmayan damatlıklar sizi çok hoş gösterecektir.

2-Gelinlikle Uyumlu Bir Damatlık Sizi Çok Hoş Bir Çift Olarak Gösterecektir

Seçeceğiniz damatlığın kesinlikle gelinlikle uyumlu olması gerekiyor.

Kraliyet tipi bir gelinlikle çizgili bir ceket kemik rengi bir gömlek ve koyu bir kravata sahip damatlıklar size çok yakışacak, sizi mükemmel bir çift haline getirecektir.

Denizkızı bir gelinlik sade bir model olduğundan ve uyumu bozmamak adına sizin de sade ve sizi fit gösterebilecek bir damatlık seçmeniz sizi harika bir çift yapacaktır.

Balo tipi bir gelinliğin yanında kesinlikle siyah ve beyazın dışına çıkmamak şart kontrast bir damatlıkla örnek bir çift olabilirsiniz.

Prenses gelinlikle kemik ve krem rengi şık bir damatlık tercih edilebilir. Hem gelinlikle uyumu son derece hoş olacak hem de inanılmaz bir çift olacaksınız.

3-Düğün Mekanına Uygun Bir Damatlık Durumu Kurtarabilir

Eğer bir kır düğününde damat iseniz tek tip damatlıklardan uzak durarak biraz daha renkli tonlarda damatlıkları tercih etmeniz sizi daha şık ve ferah gösterebilir.

Düğününüz bir otelin balo salonunda ya da süslemeleri olan bir mekanda yapmayı düşünüyorsanız, renkli bir damatlık tansa şık ve asil duruşuyla smokin, en doğru seçim olacaktır. 

4-Küçük Detaylar Oldukça Zevkli Gözükebilir

Seçeceğiniz aksesuarlar damatlığınızı olduğundan daha harika gösterebilir.

Kol düğmeleri oldukça önemli aksesuarlardan biridir. Kol düğmesinin rengine karar verirken damatlığınızın rengi büyük ölçüde önem taşıyor. Kol düğmelerinizin damatlığınızla uyumlu bir renkte olmasına önem gösterin.

Damatlık için yaka çiçeği sizi çok hoş gösterebilir. Gelin buketiyle uyumlu olması çok narin bir dokunuş olacaktır.

Erkek giyiminin önemli bir parçası olan damatlık seçiminde nelere dikkat edilmesi gerektiğini gösterdik. Bu kurallara uyarak harika bir damat olacağınızdan şüpheniz olmasın. 

Daha detaylı bilgi almak için sizleri www.ysfgiyim.com adresine bekliyoruz. 

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Hiç yorum yok

Yorumları ve haberlerinizi bizimle paylaşınız

Sosyal Sorumluluk Projesi
Bumerang - Yazarkafe