Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
FALSE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son yazılar:

latest

Termal Etiketler Ve Kullanım Alanları

Yüzeyleri kendiliğinden termal bir yapıya sahip olan bir tür etiket çeşididir. Bu tür etiketler üzerine herhangi bir sarf malzemeye gereksin...

Termal Etiketler Ve Kullanım Alanları

Yüzeyleri kendiliğinden termal bir yapıya sahip olan bir tür etiket çeşididir. Bu tür etiketler üzerine herhangi bir sarf malzemeye gereksinim duyulmadan baskı alabilme imkânı mevcuttur. Ancak termal özellikli olmayan etiketler üzerine baskı alabilmek için ribon adı verilen sarf malzeme kullanımına ihtiyaç duyulmakta olduğundan baskı maliyetleri daha yüksek olmaktadır.
 
Termal etiket türleri belirli bir ömre sahiptirler. Sahip olunan bu ömür kâğıda bağlı olan bir durum değildir. Tamamen termal kaynaklı olarak gerçekleşmektedir. Üzerine baskı alınan etiketler üzerine baskı olarak alınan, tarih, resim bilgi gibi içerikler zamanla uçup giderler. Yine zamana bağlı olarak termal özellikli olan kâğıt yüzeyinde hafif kararmalar ortaya çıkar. Bu durumun gerçekleşmesi neticesinde etiket üzerindeki baskısı alınmış bilgi, logo gibi bilgiler okunmaz hale gelmektedir.
 
Üç çeşit termal özellikli Etiket mevcuttur. Bu etiketler plastik bazlı ve kâğıt bazlı olarak kendi aralarında iki guruba ayrılmaktadırlar. Kimi özel uygulamalarda plastik bazlı olan termal özellikli etiketler kullanılmaktadır. Ancak plastik bazlı olan termal etiketlerin kullanıldıkları alanlar oldukça kısıtlı olmakla birlikte oldukça yüksek maliyete sahiptirler. Bu sebeplerden ötürü plastik bazlı olan termal özellikli etiketler pek tercih edilmemektedirler.
 
Kağıt bazlı olan termal etiketlerin ise iki türü mevcuttur. Bu etiketlerden Eko termal türünde olan etiketler oldukça kısa ömürlüdürler. Lamine Termal Etiketler ise oldukça uzun bir ömre sahiptirler.

Lamine Termal Etiket ve Özellikleri
 
Lamine termal etiket bir diğer adıyla Top termal etiket, termal etiket özelliğini barındıran etiket türlerinden biridir. Lamine termal etiket üzerine Ribon ihtiyacı duyulmaksızın baskı alımı mümkündür. Bu özelliklerinden dolayı kullanılacakları barkod yazıcılarının direkt termal yönetimine uyumlu olma özelliğine sahip olması gerekmektedir. Termal transfer yöntemi kullanılarak baskı alan diğer yazıcılar kullanılarak bu etiket türü üzerine baskı almak için çaba harcamak son derece gereksiz bir durum ortaya koymaktadır. Lamine termal etiket türü Eko termal etiket türüne oranla daha uzun bir ömre sahiptir. Bu etiket üzerine baskı alımı için Ribon kullanımına ihtiyaç duyulmamaktadır.

Termal Etiketler Ve Kullanım Alanları

Bu özelliği sayesinde daha düşük maliyetlidir. Lamine termal etiketin yüzey bölümünde bulunan termal kısım koruyucu bir tabaka ile kaplıdır. Bu özelliği nedeniyle Eko termal etikete kıyasla daha üzün bir ömre sahiptir. Yapışkanlık özelliği ve kâğıt gramajı bakımından Eko termal etiket ile benzerlik göstermektedir. Lamine termal etiketin eko etiket türünden ayıran tek özelliği sahip olduğu koruyucu yüzeyidir. Lamine termal etiketler, termal etiketlerin karakteristik özellik barındırmaktadır. Tüm termal özellikli etiketler gibi lamine termal etiketler de ısı, ışık ve nem gibi dış faktörlerden olumsuz şekilde etkilenmektedir. Ancak lamine termal etiket, eko etikete kıyasla daha az dış etkenlerden olumsuz şekilde etkilenme özelliğine sahiptirler.
 
Lamine Termal Etiketlerin Kullanıldıkları Alanlar
 
Termal etiketleri kullanan sektörler çoğunlukla termal etiketlerin ömürlerinin 3 ila 6 ay kadar uzun oldukları yerlerde kullanmayı tercih etmektedirler.6 ila 9 ay gibi bir ömre sahip olan lamine termal etiket çoğunlukla gıda sektöründe kullanılmakta olup hızlı tüketimin mevcut olduğu çeşitli sektörlerde kullanımı tercih edilen bir etiket türüdür. Lamine etiket türü ayrıca hastane ve kargo firmaları tarafından da tercih edilmektedir. 40'ın üzerinde değişik türlerde etiket üreten Pan etiket firması, üstün kalitesini müşterilerine sunmaya devam etmektedir.


✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Hiç yorum yok

Yorumları ve haberlerinizi bizimle paylaşınız

Sosyal Sorumluluk Projesi