Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
FALSE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son yazılar:

latest

Yazlık Erkek Ayakkabı Modelleri

Yaz mevsiminin bütün sıcaklığını gösterdiği bu günlerde 2020 yazlık erkek ayakkabı modelleri de vitrinleri süslüyor. Bir kış boyunca, kalın...

Yazlık Erkek Ayakkabı Modelleri

Yaz mevsiminin bütün sıcaklığını gösterdiği bu günlerde 2020 yazlık erkek ayakkabı modelleri de vitrinleri süslüyor. Bir kış boyunca, kalın çoraplar ve ayakkabılar içinde boğulan ayaklarınız artık yazlık modellerle rahat nefes alabilecekler. Fakat ayaklarınız rahat nefes alacak diye şıklığınızdan ve tarzınızdan ödün verecek de değilsiniz. Günlük kullanımlar dışında, davetlerde, resmi toplantılarda, sahil kenarlarında uygun ayakkabı seçimi yapmanız önemlidir. Gelin birlikte 2020 yaz döneminde ayaklarınıza iyi gelecek ve tarzınızı konuşturacak erkek ayakkabı modellerini inceleyelim.

Yaz Aylarında Ayakkabı Seçimi Nasıl Yapmalısınız?

Yaz mevsimi doğal olarak ayakların en rahat etmesi gereken dönemdir. Aşırı sıcak ve terlemeye bağlı olarak ayaklarınızda ödem, şişlik oluşmasını istemezsiniz. Yaz döneminde ayakkabı modelleri dışında erkek sandalet ve terlik modelleri de bulunuyor.

Ayakkabı çeşitleri çok olmasına rağmen sizin hangi amaçlarla kullanacağınız önemlidir. Sabahtan akşama kadar iş yerinde giymek, piknik, alışveriş, arkadaşlarla dışarıda buluşma, hareketli ortamlar, sahil kenarı gibi farklı ortamlar için ayakkabı, sandalet ve erkek terlik modelleri bulunuyor. Bu modellerin yanı sıra ayağınızın rahatlığını mı yoksa şıklığınızı mı düşüneceksiniz? Gün içinde çorap giyme olasılığınızı da hesaba kattığınızda ayakkabı dolabınızın zengin bir çeşitliliğe sahip olması gerekiyor.

Yazlık Erkek Ayakkabı Modelleri


Erkek Ayakkabı Modelleri

Yaz döneminde her zaman deniz veya havuz kenarında vakit geçirmeyeceksiniz. Özellikle yaz dönemi düğün sezonu olduğu için mutlaka, düğün, sünnet ve diğer davetler için şıklığınızı yansıtacak deri, güderi, nubuk, keten tarzı yazlık erkek ayakkabı modellerinden biri ayakkabı dolabınızda mutlaka olmalıdır. Ayakkabınızın deri, güderi, nubuk, kanvas, keten veya polyester olması da artık sizin tercihinize kalmış.

Yazlık Deri Ayakkabılar; Yaz döneminde birçok kişi deri ayakkabılara mesafeli duruyorlar. Bunun nedeni ayaklarının aşırı terleyeceği inancında oluyorlar. Öncelikli olarak gerçek deriyle üretilen ayakkabılar, nefes alma özellikleri sayesinde terlemeyi önlüyorlar. Süni deriye sahip ayakkabılar sağlıksız olup, bu tür ayakkabılar aşırı terletiyorlar.

 Yazlık deri ayakkabı çeşitleri olarak; klasik, mokasen, Oxford, Brogue, Loafer gibi zengin modeller bulunuyor.

Klasik modeller; Klasik ayakkabı denilince takım elbise altına giydiğimiz ayakkabılar akla geliyor. Fakat new trend olan bu modellerle gömlek ve pantolon altına da rahatlıkla kombin yapabilirsiniz. Hakiki deri olan bu ayakkabıları resmi davetlerde, iş toplantılarında ve hatta günlük iş hayatınızda bile rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Ayakkabıyı seçerken ayağınıza tam oturmasına, hakiki deri olmasına ve tarzınıza uygun olmasına dikkat etmeniz yeterlidir. Ayakkabıların, bağcıklı, bağcıksız, tokalı, düz ve kemerli çeşitleri bulunuyor. Tabanları da kauçuk veya poliüretan olabiliyor.

Makosenler; Şıklığından ödün vermeyen erkeklerin mutlaka sahip olmak istedikleri modeldir. Her türlü kıyafetinizle giyebileceğiniz zengin bir çeşitliliğe sahiptir. Örnek olarak, topuklu ve düz kesim makoseni, iş toplantılarda, günlük hayatta, resmi ve özel davetlerde, arkadaş buluşmalarında rahatlıkla giyebilirsiniz.

Daha rahat ve serbest hareket etmek istiyorsanız, loafer ve casual görünümlü modelleri tercih edebilirsiniz. Kot, keten, kapri ve şort gibi kıyafetlerin altında rahatlıkla giyebilirsiniz.

Oxford modeller; Deri ayakkabı modelleri içinde ağırlığı ve asaletiyle ayrı bir yere sahiptirler. Ayakkabıların önü ve yanları özel işlemelere sahip olduğu için her türlü takım elbise ve kumaş pantolonla rahatlıkla giyebilirsiniz.

Bu ayakkabılarda da yarım topuk, gizli topuk, düz ve kalın taban çeşitleri bulunuyor. Bağcıklı veya bağcıksız modellerden istediğinizi seçebilirsiniz.

Brogue modeller; Bu modeller her yaz döneminin gözdelerindendir. Kalın tabanlı olması, özellikle boy problemi yaşayan kişilerin ilk tercihi oluyor. Birçok sanatçı, sporcu ve iş adamlarının ayaklarında görebilirsiniz.

Bazı modellerde Brogue ile Oxford modellerini karıştırabilirsiniz. Brogue modelde de ayakkabı üzerinde işlemeler ve klasik kesim bulunuyor.

Yaz döneminin Brogue rengi bej, soluk kahve ve açık renklerdir. Bu ayakkabıyı giydiğinizde çoraplarınızın görünmemesine dikkat etmelisiniz.

Loafer modeller; Bu modeller, tabiri caizse bir yaz klasiğidir. Her yaz modası geçmez ve sportif kıyafetler dışında her kıyafetle kombin yapma imkânı sunarlar. Geniş bir renk skalasına sahiptirler. Mokasen ayakkabılarla benzerlik gösteriyorlar.

Bu modellerin önlerinde genellikle püsküller bulunduğu için resmi ortamlarda, özellikle takım elbiselerde pek tercih edilmiyor. Fakat günlük kullanımlarda özellikle kapri ve şort altına mükemmel uyum sağlıyorlar.

Mokasen ve Loafer model ayakkabınızı ya çorapsız giyeceksiniz veya çorabınızın görünmemesini sağlayacaksınız. Çünkü yeni moda akımında artık pantolonlar ayakkabılara değmediği için, bu tür pantolon, kapri veya şort giydiğinizde çorabınız çirkin bir görüntü sergileyebilir.

Yazlı Süet Ayakkabılar;  Süetin bakımı zor olduğu için genellikle tercih edilmese de şıklığına ve tarzına önem veren erkekler süet modelleri de tercih ediyorlar. Günlük kullanım için harika kıyafet kombinidir. Keten, kumaş, koton, kapri, şort gibi kıyafetlerle rahatlıkla giyebilirsiniz.

Bej, açık kahverengi veya ten rengi süetler yaz döneminin ideal renkleridir. Geceleri giymek istiyorsanız, koyu kahverengi, siyah veya koyu gri renklerini seçebilirsiniz.

Yazlık Spor Ayakkabılar

Spor ayakkabılar dört mevsim vazgeçilmeyen ve her ayakkabı dolabında en az bir çift bulunan ürünlerdir. Özellikle sneaker tarzı spor ayakkabılar, hem ayaklarınızı rahat ettirecek hem de şıklığınızdan ödün vermemenizi sağlayacaklardır.

Yaz döneminin en çok tercih edilen rengi beyazdır. Kanvas, deri, keten bile olsa en çok beyaz ön plana çıkıyor.

Yeni dönemde yüksek tabanlı spor ayakkabılar daha revaçtadır. Bunda boyu yüksek göstermesi ilk neden olarak öne çıkıyor. Casual tipi yüksek taban spor ayakkabıları boyu yüksek göstermekle kalmıyor, giyilen kıyafetlerle harika bir uyum sağlıyor.

Yazlık Sandaletler

Bir kış boyunca kışlık ayakkabılar ve botlar içinde ayaklarınız hapsoldu. Yaz mevsimiyle birlikte ayaklarınızın rahat nefes almasını isteyebilirsiniz. Bunun için de yazlık erkek sandalet modelleri ilk tercihiniz olabilir.

2020 yılı yaz döneminde birbirinden şık ve estetik tasarımlara sahip sandalet modelleri bulunuyor. Önü açık, kapalı, arkadan bantlı, yandan bantlı, çapraz bağlamalı olarak birçok çeşit bulunuyor. Ayak sağlığınızı ve ölçüsünü de ön plana katarak, bu modellerden birini seçebilirsiniz.

Deri Sandaletler; Yazın ayaklarınızın rahat etmesini istiyorsanız ve ayak sorunlarıyla uğraşmak istemiyorsanız deri modellerden şaşmayacaksınız. Hangi model olursa olsun, yaz döneminde giyeceğiniz sandalet hakiki deri olmalıdır.

Ayak başparmağınızın rahat etmesini istiyorsanız önü açık modelleri tercih edebilirsiniz. Bunun dışında gerekirse terlik niyetine kullanmak istediğinizde arkadan bantlı olanları seçebilirsiniz.

İş ortamında, alışverişte, arkadaş toplantılarında da giymek istiyorsanız önü ve arkası kapalı, önden bantlı modelleri sizin için ideal olacaktır. Modellerin renk skalası çok geniş olsa da, siyah ve koyu kahverengi kullanım avantajı sunması bakımından öne çıkıyorlar.

Yazlık Terlikler

Yazın aşırı sıcaklarının kendini gösterdiği aylarda yazlık terlikler ayaklara istediği rahatlığı ve nefes almayı sunuyor. Bu rahatlığı ve sağlığı yaşamak istiyorsanız diğer ayakkabı ve sandalet çeşitlerinde belirttiğimiz gibi deri olmasına dikkat edin. Fakat ayakkabı, sandalet ve terlikleri uzun süre ayağınızda giymeyecekseniz suni deri ürünleri de kullanabilirsiniz.

Terlik çeşitlerinde tek, çift bantlı, çapraz, tek parça, parmak arası gibi çeşitleri bulunuyor. Özellikle, yanlardı üçgen birer açıklık bulunduran, önü tek, yanları çift bantlı yazlık erkek terlik çeşitleri farklı tasarımlarıyla ilgi görüyorlar.

2020 yılı itibariyle parmak arası terliklerin popülerliği azaldı. Bunun yerine çapraz bantlı deri terlikler ön plana çıkıyor. Özellikle ayak tabanının rahatlıkla oturduğu terlikler daha ziyade tercih ediliyorlar. Her türlü, şort, kapri ve bileğe kadar uzanan pantolonlarınızla rahatlıkla giyebilirsiniz.


✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Hiç yorum yok

Yorumları ve haberlerinizi bizimle paylaşınız

Sosyal Sorumluluk Projesi