Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
FALSE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Son yazılar:

latest

Spor kıyafet seçerken dikkat edilmesi gerekenler!

Türkiye'de genç nüfus oranının yüksek olması, son yıllarda daha da artan sağlıklı yaşam bilinci, koşu, yürüyüş, fitness, pilates, yoga g...

Türkiye'de genç nüfus oranının yüksek olması, son yıllarda daha da artan sağlıklı yaşam bilinci, koşu, yürüyüş, fitness, pilates, yoga gibi farklı spor dallarına ilginin artması ile spor ürünlerine olan ilgi de artıyor. 

Vücudumuza birçok faydası bulunan spor, sağlıklı yaşam, dayanıklılık ve motivasyon için de oldukça önem taşıyor. Peki, spor yaparken doğru kıyafet seçiminde nelere dikkat etmek gerekiyor?

Marka çeşitliliği ve ürün zenginliği ile aktif spor giyim kategorisinde en popüler destinasyon olan Boyner’in Aktif Spor, Jeans ve Genç Giyim Grubu Genel Müdür Yardımcısı Bora Alyanak spor yaparken hem sağlığımız hem de motivasyon ve dayanıklılığımızı artırmak için spor kıyafet seçiminin oldukça önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, spor kıyafeti seçerken dikkate edilmesi gerekenleri açıkladı.

Ayakkabı, spor kıyafeti seçiminde en çok dikkat edilmesi gerekenlerin başında yer alır. Yanlış ayakkabı tercihi spor yaparken vücudunuzda hasarlara yol açabilir. Ayakkabı seçimi yapılan spora göre olmalıdır. Koşu ayakkabısı ile basketbol oynamak gibi amacı dışında spor ayakkabı kullanmak sakatlanmalara ve ayaklarınızda sağlık problemlerine sebep olabilir. Ayakkabı tercihinizi yaparken hava durumu ve mevsim koşullarını da mutlaka dikkate almalı, outdoor sporlar için su geçirmez ve kaydırmaz modelleri tercih etmelisiniz.

Spor kıyafeti seçerken dikkat edilmesi gereken çok önemli diğer bir konu da kıyafetlerin kumaşıdır. Sportif aktivite sırasında ter atılacağından çabuk kuruyan ve nefes aldıran kumaşları tercih etmelisiniz. Bu iki özellik de spor kıyafetlerinin üzerinde genellikle ek olarak belirtilir. Bu özellikler sayesinde hem spor yaparken vücudunuzun ısısı dengelenir hem de kıyafetleriniz ıslanmaz ve spor performansınız artış gösterir.

Spor yaparken dikkat edilmesi gereken diğer bir husus ise aşırı bol kıyafetler tercih etmemektir. Bol kıyafetler rahat hareket etmeye engel olacak, spor yaparken ayağınıza ya da başka yerlere takılma riski taşıyacağından tehlikeli olacak ve spor performansınızı negatif etkileyecektir. Bununla birlikte çok dar kıyafetler de tercih edilmemelidir. İçinde rahat hareket edilemeyecek kıyafetler spor yapmanızı zorlaştıracaktır. Bu sebeple spor kıyafetleri satın alırken rahatlıkla hareket edebileceğiniz esneklikte olmasına dikkat etmelisiniz.

Yapılan spor türü ve mekan da kıyafet seçiminde önemlidir. Dış mekanda yapılan sportif aktivitelerde rüzgardan ve yağmurdan koruma özelliğine sahip kıyafetler, iç mekanda yapılan sporlar için ise teri hızlı çeken ve nefes alabilen kumaşlar tercih edilmelidir. Güneşli havalarda yapılan koşu ve yürüyüş gibi sportif faaliyetlerde mutlaka şapka ve gözlük takarak güneşin zararlı etkilerinden korunmalısınız.

Doğru iç çamaşırı seçimi de en az spor kıyafeti kadar önem taşımakta ve performansı etkilemektedir. Vücudu doğru şekilde saran, nefes alan ve teri emen iç çamaşırları tercih edilmelidir.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Hiç yorum yok

Yorumları ve haberlerinizi bizimle paylaşınız

Sosyal Sorumluluk Projesi
Bumerang - Yazarkafe